voor kinderdiëtisten

Kinderen leren spelenderwijs en daar willen wij ook in de spreekkamer van de kinderdiëtist gebruik van maken. Hoe leuk is het als een kind blij en enthousiast de spreekkamer verlaat en de volgende keer terug komt en enthousiast zijn of haar map laat zien en vertelt wat er allemaal geproefd en/of ontdekt is.

De Kinder(di)eetcreatie heeft speels materiaal gemaakt om kinderen te behandelen en vooral ook te motiveren hun eetgewoontes te veranderen. De Kinder(di)eetcreatie heeft een aantal methoden ontwikkeld, namelijk de methode kritische eters, poepproblemen en eetproblemen bij autisme. En ondertussen zijn we druk bezig met onder- en overgewicht. . De methode voor eetproblemen bij autisme zal eind 2017 klaar zijn, waarna voedselovergevoeligheid en ondergewicht nog volgen.

Per methode zijn er materialen voor kinderen in begrijpelijke taal (werkbladen met uitleg en opdrachten voor thuis en onderzoeksopdrachten) en informatie voor ouders. De uitstraling en vormgeving zijn gericht op kinderen vanaf ongeveer vijf jaar, bij jongere kinderen kan het ondersteuning bieden.

De kracht van de materialen is dat het kind al jong op een kindvriendelijke manier betrokken wordt zelf met eten aan de slag te gaan. Ook als eten niet zo vanzelfsprekend is. Door het losbladig systeem kan per kind naar eigen inzicht geschikt materiaal gekozen worden, waardoor het advies wordt afgestemd op de wensen, behoeften en gewoonten van het kind en het gezin. Ieder kind is ten slotte uniek!

De methoden zijn, waar mogelijk evidence based en practice based en gecombineerd met ruime werkervaring verwerkt tot complete methoden. Met de inzet van de speciaal ontworpen methoden zie je, als kinderdiëtist, dat kinderen in plaats van een afwachtende (consumptieve) houding een actieve en participerende rol gaan aannemen tijdens de consulten. Kinderen zijn bijzonder enthousiast over de ingezette methoden en kijken ernaar uit om er mee aan de slag te gaan.

meedoen

Neem je als kinderdiëtist één of meerdere methoden af, dan word je voor 50 euro per jaar abonnee van de Kinder(di)eetcreatie. De voordelen van het abonnement: Je kunt de diverse methoden naar keuze...

Lees meer

methoden

Als kinderdiëtist heb je specifieke theoretische en medische kennis voor het behandelen van voeding-gerelateerde (medische) hulpvragen bij kinderen. De Kinder(di)eetcreatie heeft diverse…

scholing

Om voldoende kennis te kunnen waarborgen, dient bij een aantal methoden, alvorens de materialen te kunnen aanschaffen, een cursus gevolgd te worden. Speciaal hiervoor wordt er...

Lees meer

algemene voorwaarden

Bekijk de algemene verkoop-, leverings- en betalingsvoorwaarden van De Kinder(di)eetcreatie B.V. of download ze als pdf.

Lees meer