over ons

Dit is ons verhaal

Op een ochtend, begin 2013, drinken Daniëlle en een vriendin een kopje koffie. Daniëlle vertelt over haar werk als kinderdiëtist en hoe zij samenwerkt met een kinderfysiotherapeut, logopedist en ergotherapeut.

Wat haar opvalt is dat haar collega’s gebruik maken van mooie kindvriendelijke materialen. Ook spelen zij meer met de kinderen; zijn echt met het kind in gesprek. Zij behandelen echt het kind in plaats van de ouders. Toen Daniëlle een aantal voorbeelden liet zien van ideetjes die ze had om kinderen meer te betrekken in de begeleiding, begonnen bij de vriendin al wat radertjes te draaien. Daar kon ze wel wat van maken.

Vervolgens zocht Daniëlle contact met Irma. Ook Irma zat bomvol ideeën en wilde graag met hen aan de slag. Nadat de vriendin een prachtige menukaart had opgesteld die bijna ontplofte van de creativiteit was het duidelijk, hier moest wat mee worden gedaan.
Op een symposium kwamen Daniëlle en Irma in contact met Katinka en Tessa die net als zij de wens hadden om echt met het kind in gesprek te gaan en op zoek waren naar kindvriendelijke, creatieve materialen.

Zo ontstaat het begin van de Kinder(di)eetcreatie: Daniëlle, Irma, Katinka en Tessa zorgen voor de inhoudelijke input en de vormgever gaat met de vormgeving aan de slag. Iedereen met zijn eigen ideeën, vakgebied en persoonlijkheid. Een prachtig team bleek na een interessante kleurenworkshop.

Een leuk en gezellig team, dat ook, maar nog altijd met de intentie dat het materiaal bedoeld was voor eigen gebruik. Om zelf in de praktijk mee aan de slag te gaan. Maar de bladen werden mooier en het werden er steeds meer en meer. En iedereen reageerde enthousiast; zowel wij als kinderdiëtist, maar zeker zo belangrijk ook de kinderen zelf.

Dit kon eigenlijk niet alleen aan dat kleine team voorbehouden blijven. Daarom werd tijdens een brainstormweekend in Friesland besloten een BV op te starten en het materiaal te gaan delen met collega’s. Want eigenlijk verdienen alle kinderen die naar de diëtist toe moeten, een vrolijke map, leuke opdrachtjes en een kindvriendelijke benadering. Intussen wordt het spel- en behandelmateriaal graag gedeeld met collega kinderdiëtisten, bieden we scholingen aan, ook om het vak naar een hoger niveau te tillen.

 

Hallo!! Mijn naam is Irma de Witt Hamer, kinderdiëtist bij Sl!m eetcoaching, een zelfstandige diëtistenpraktijk in Lisse/de Bollenstreek.

Voorlichting en voedingsadvisering aan ouders van (jonge) kinderen en zwangere vrouwen zijn de rode draad in mijn werk als diëtist. Bij de Kindervoeding Service van Nutricia heb ik kennis opgebouwd over de voedingsbehoefte van (jonge) kinderen. Hier is mijn passie voor werken met kinderen ontstaan.

Als moeder van twee jonge kinderen weet ik dat gezond eten niet altijd vanzelf gaat. Het aanleren van goede eetgewoonten begint al bij het eerste hapje. Variatie is hierbij het toverwoord. Maar hoe leer je variatie aan als eten niet vanzelf gaat? Vanuit deze gedachte is, samen met mijn collega’s de aanpak de Kinder(di)eetcreatie ontstaan. Werken is voor mij iedere dag weer een feestje.

Meer informatie over mij en mijn praktijk is te vinden op: www.slimeetcoaching.nl.
Je kunt mij bereiken via irma@kinderdieetcreatie.nl.

Mijn naam is Daniëlle Feenema en ik ben kinderdiëtist bij Dieetstyle Junior in de omgeving van Leeuwarden. En ik ben echt dol het behandelen en spelen met kinderen tijdens mijn werk.

Ik vind het de grootste uitdaging als er een kindje bij mij de praktijk in komt lopen met lichte tegenzin, blij en met een map onder de arm de deur uit loopt. En dat je dan nog net kan horen dat hij of zij tegen zijn moeder zegt; ‘ goh dat viel reuze mee.’

In de afgelopen jaren ben ik echt geïntrigeerd geraakt door de kinderdietetiek en ik vind het een prachtig vak. Vooral in het eetgedrag en het motiveren van kinderen vind ik mijn uitdaging. En ik merk dat het spel en het praten met de kids daar een positieve bijdrage in levert.

Voor mij is de Kinder(di)eetcreatie echt een creatieve uitlaatklep. Als ik iets uit wil leggen aan een kind teken ik vaak iets of probeer ik het op een grappige manier te vertellen zodat het blijft hangen. Nu kan ik al die ideetjes uitwerken en in een methode verwerken, zo geweldig.

Meer informatie over mij en mijn praktijk is te vinden op: www.dieetstyle.nl.
Je kunt mij bereiken via danielle@kinderdieetcreatie.nl.

Mijn naam is Katinka de Nennie, kinder- en jeugddiëtist en kindereetcoach met een zelfstandige praktijk in Gouda en Zoetermeer.

Het werken met kinderen en hun ouders geeft elke dag weer een bijzondere leuke uitdaging in mijn werk. Samen met hen komen tot een passende oplossing voor het probleem in het eten en drinken en gedrag.

In de begeleiding met kinderen werk ik dan ook graag met materialen die aansluiten op de behoefte en belevingswereld van het kind. Hierdoor is er, zowel voor ouder als kind, een goede motivatie om aan de slag te gaan.

En nog veel belangrijker ermee door te gaan! Kinderen ontwikkelen en behouden zo niet alleen plezier in het eten, maar komen ook tot een gezond voedings- en leefpatroon.

Meer informatie over mij en mijn praktijk is te vinden op: www.dietistdenennie.nl.
Je kunt mij bereiken via katinka@kinderdieetcreatie.nl.

Mijn naam is Tessa Kingma, diëtist kindergeneeskunde in het Amsterdam UMC locatie VUmc. In 2011 ben ik afgestudeerd als diëtist en ben ik aan de slag gegaan in de eerste lijn.

Na eerst werkervaring te hebben opgedaan en verschillende nascholingen te hebben gevolgd, kreeg ik de mogelijkheid om mijn eigen kinderpraktijk te starten in Schiedam. In 2017 heb ik de overstap gemaakt naar een academisch ziekenhuis als diëtist op de afdeling kindergeneeskunde.

Kinderen hebben vanaf mijn opleiding mijn interesse gehad, maar ook voor mijn opleiding was ik op sportief gebied altijd met kinderen bezig. Ik vind het belangrijk om op een speelse manier met kinderen om te gaan. Dat kinderen het leuk vinden om met hun voeding aan de slag te gaan en plezier hebben om nieuwe dingen te leren staat voorop.

Door gemis aan materialen heb ik destijds samen met collega kinderdiëtisten mijn krachten gebundeld, wat heeft geleid tot de Kinder(di)eetcreatie.

Je kunt mij bereiken via tessa@kinderdieetcreatie.nl.